Se schimbă regulile RCA. Cum poţi plăti asigurare mai ieftină

Postat la 12 august 2016 558 afişări

Se schimbă regulile RCA. Cum poţi plăti asigurare mai ieftină

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenţionează, conform unui proiect de modificare a Normei 23/2014, să limiteze comisioanele de intermediere în cazul poliţelor RCA şi să interzică modificarea tarifelor de primă mai devreme de 12 luni de la ultima modificare, fără excepţii. Vânzarea prin canale care presupun costuri mai mici, cum este cel online, va permite o reducere de preţ.

ASF propune şi abrogarea unui articol care interzicea oferirea de avantaje colaterale la pachet cu poliţa RCA. Astfel, firmele de asigurare vor putea, de exemplu, să ofere asistenţă rutieră clienţilor sau asistenţă juridică. Există posibilitatea, de asemenea, ca şoferii care cumpără RCA să primească reduceri pentru alte tipuri de poliţe, cum este cea CASCO.

ASF a limitat, în perioada 2008 - 2010, comisioanele de intermediere pe RCA la un nivel de 15%, dar măsura nu a avut efect asupra tarifelor de primă, rezervelor de daună sau asupra modului de instrumentare şi plată a dosarelor de daună, fiind totodată contestată în instanţă.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rca,
asigurare,
plati,
ieftin,
reguli,
modificare,
comisioane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.