Se pregăteşte primul aeroport pentru drone

Autor: Florin Casota Postat la 09 octombrie 2015 282 afişări

Se pregăteşte primul aeroport pentru drone

Primul aeroport pentru drone va fi construit în Rwanda. Autoritatea Aviaţiei Civile din Rwanda pregăteşte un prim draft al reglementărilor privind vehiculele aeriene fără pilot, care va fi prezentat autorităţilor. Oficialii speră ca reglementările să fie stabilite în 2016, informează Quartz.

Transportul este dificil în ţara africană, iar cu ajutorul dronelor distribuţia de echipamente sau medicamente sau alte bunuri comerciale ar fi mult mai uşoară. Dronele vor putea cără până la 10 kg şi vor putea zbura pe o distanţă de 100 km.

Planul aeroportului a fost înaintat de către firma de arhitectură Foster + Partners luna trecută. Dacă proiectul se dovedeşte a fi un succes, în viitor s-ar putea construi alte 40 de asemenea aeroporturi în Rwanda sau în alte locuri din regiune.  

Urmărește Business Magazin

/actualitate/se-pregateste-primul-aeroport-pentru-drone-14816532
14816532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.