Cum utilizează românii smartphone-urile

Autor: Florin Casota Postat la 09 octombrie 2015 857 afişări

Cum utilizează românii smartphone-urile

Cu toţii ştim cât de importante au ajuns smartphone-urile în vieţile oamenilor. Telefoanele mobile au intrat în rutina. Aşadar, este interesant de observat comportamentul românilor când vine vorba de utilizarea telefoanelor mobile. 

Potrivit unui raport dat publicităţii de Google România, smartphone-ul, portofelul şi cheile sunt, în această ordine, cele mai importante trei lucruri pe care un posesor de smartphone verifică să nu le fi uitat acasă.

Deşi rata de penetrare a smartphone-urilor este mai mică în România faţă de alte ţări din regiune, românii petrec mai mult timp pe smartphone. Doar 46% dintre români folosesc smartphone-ul, pe când în Polonia procentul ajunge la 59%, în Ungaria 50%, iar în Slovacia procentul ajunge la 65%.

Dar nu acelaşi lucru nu este valabil şi în rândul tinerilor, unde 74% dintre aceştia deţin un smartphone, conform Consumer Barometer.

De asemenea, 54% dintre posesori ţin telefonul în buzunar şi 42% la îndemână, fie pe birou, pe masă sau lângă pat, iar 43% dintre români îşi verifică smartphone-ul în orice moment al zilei.

După cum spuneam, timpul petrecut zilnic pe smartphone este mai mare decât media din alte ţări vecine. Românul petrece 1 oră şi 20 de minute în medie, pe când un polonez şi un ceh petrec 55 de minute pe zi.

Potrivit Consumer Barometer, principalele activităti pe smartphone ale românilor contectaţi la internet sunt reţelele sociale (40%), căutarile online (39%), în timp ce 31% urmăresc video online  şi 20% ascultă muzică.

În plus, de pe telefonul mobil, utilizatorii caută opinii şi recenzii, în proporţie de 33% şi compară preţuri, în proporţie de 29%

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-utilizeaza-romanii-smartphone-urile-14813909
14813909
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.