Se MAJOREAZĂ PENSIILE pentru aceşti români! Se decide prin lege

Postat la 01 august 2023 1163 afişări

Se MAJOREAZĂ PENSIILE pentru aceşti români! Se decide prin lege

Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a explicat care sunt pensionarii ale căror venituri cresc şi ce se va întâmpla pe viitor cu veniturile seniorilor conform noii legi a pensiilor.

Simona Bucura Oprescu a vorbit, la România TV, despre creşterea pensiilor şi despre variantele de calcul din noua lege a pensiilor.

”Analizând jaloanele din PNRR şi condiţionările, prin noua lege vom avea următoarele principii: diferenţa de stagiu complet, toate veniturile pentru contribuţii la stat, indemnizaţie socială şi pensii pe contributivitate, o echilibrare pentru condiţiile speciale şi deosebite de muncă, perspectiva ieşirii la pensie la vârsta egală, egalizare care se va face treptat până în 2035, posibilitatea de a continua activitatea de muncă şi după vârsta de 65 de ani şi o serie de bonificaţii la pensie”, a spus aceasta.

Mai mult decât atât, ministrul Muncii promite că nu vor mai exista inechităţi.

„Cel mai important aspect pe care românii trebuie să îl ştie este că avem în atenţie reorganizarea pensiilor. În primul rând, pentru cei care au pensii mici, aceştia trebuie să beneficieze de o creştere. Este important de ştiut că vom avea o creştere a indemnizaţiei minime astfel încât să avem pensionari cu venituri mai bune”, a declarat ministrul Muncii.

Cititi mai mutle pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
lege,
majorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.