Se interzic centralele de apartament în România? Vezi ce vrea Niculae Havrileţ, preşedintele (ANRE)

Postat la 04 martie 2017 803 afişări

Încălzirea centrală se pare că revine în atenţia guvernanţilor. În Camera Deputaţilor mai mulţi parlamentari PSD au depus un proiect de lege prin care să stimuleze revenirea la încălzirea centralizată.

Se interzic centralele de apartament în România? Vezi ce vrea Niculae Havrileţ, preşedintele (ANRE)

Miercuri, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a declarat că încălzirea individuală prin centrale de apartament „nu cred că se mai impune a fi dezvoltată, iar primăria ar trebui să solicite constructorului, respectiv investitorului într-un nou condominium, să aibă o singură sursă de alimentare cu energie, fără pericol de explozie”.

Un calcul corect sau o altă metodă de sifonat banii publici, nu degeaba CET-urile din marile oraşe au dat faliment.

 

“În momentul de faţă, avem aproape 600.000 de apartamente în Bucureşti. Dacă, în acest moment, termia ar închide activitatea, atunci 600.000 de locuinţe trebuie să-şi monteze centrale termice. Toate costurile pentru montarea unei centrale termice se ridică, în medie, la 2.000 de euro.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.