Scurgerea a 300 de tone de apă radioactivă de la Fukushima, evaluată drept INCIDENT GRAV

Postat la 21 august 2013 44 afişări

Autoritatea de reglementare nucleară din Japonia a evaluat miercuri la "nivelul 3", ce corespunde unui "incident grav" pe scara internaţională a evenimentelor nucleare (INES), o scurgere de 300 de tone de apă puternic radioactivă care s-a produs în ultimele zile la centrala Fukushima.

Scurgerea a 300 de tone de apă radioactivă de la Fukushima, evaluată drept INCIDENT GRAV

 În acest clasament, nivelul 3 pe scara de la 0 la 7 corespunde unei "scurgeri a unei cantităţi mari de materie radioactivă în interiorul instalaţiei". Accidentul de la Fukushima din 11 martie 2011 rămâne în ansamblul său clasat la nivelul 7, cel mai ridicat, ce corespunde unor "efecte considerabile asupra sănătăţii şi mediului".

Totuşi, înainte de a lua o decizie difinitivă, autoritatea a hotărât, în cadrul unei reuniuni de miercuri dimineaţă, să ceară părerea privind pertinenţa acestui clasament Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) şi să se pronunţe după primirea răspunsului din partea acesteia.

De mai multe zile, dintr-un rezervor de stocare a apei parţial contaminate instalat în mijlocul altor câtorva sute s-au scurs 300 de tone de apă radioactivă, care s-a răspândit pe şi în solul centralei nucleare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scurgerea-a-300-de-tone-de-apa-radioactiva-de-la-fukushima-evaluata-drept-incident-grav-11263665
11263665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.