"Scoateţi-mă, naibii, din România!". Impresiile unor turişti americani după o vizită în Cluj-Napoca

Postat la 31 august 2016 4501 afişări

Un cuplu de turişti americani a desfiinţat România pe internet, după o scurtă vizită în Cluj-Napoca. Cei doi au fost profund dezamăgiţi de călătoria cu trenul de la Deva spre capitala Transilvaniei, de oamenii din jur care "put", dar şi de condiţiile de cazare.

 "Scoateţi-mă, naibii, din România!". Impresiile unor turişti americani după o vizită în Cluj-Napoca

Cei doi turişti realizează jurnale video de călătorie pe Youtube, sub numele de utilizator The Budget Savvy Travelers. Harry Lesner şi soţia lui, Audrey, au pornit în urmă cu doi ani într-o călătorie în jurul lumii.

Jurnalul postat de ei după o zi petrecută în ţara noastră poarte numele „Lung, cald şi împuţit. Ghid de călătorie în Cluj-Napoca, România, Transilvania", iar în cele 10 minute de videoclip, cei doi desfiinţează total România.

Filmarea începe în gara din Deva, unde americanii întâlnesc un o persoană care, susţin ei, "latră şi miaună ca să vândă ziare". Apoi, se plâng că este imposibil să găsească trenul cu care trebuie să călătorească spre Cluj-Napoca.

"Suntem într-o misiune să aflăm unde este trenul nostru. Pentru că, în România, semnele sunt întotdeauna greşite, oamenii se înşală întotdeauna, totul este întotdeauna greşit aşa că trebuie să mergi pe aici şi să întrebi: «Acesta e trenul? Ăsta e trenul? Ăsta e trenul?», pentru că bănuiesc că nu există nicio modalitate formală să organizeze totul, nu este niciun sistem, nu sunt nici măcar numere pe peroane", susţine Harry.

În cele din urmă, aceştia reuşesc să găsească trenul potrivit şi pornesc în călătorie. Dar problemele abia acum încep. Audrey este profund nemulţumită de temperaturile ridicate din mijlocul de transport din comun, soţul ei se plânge de viteza mică a trenului, iar în cele din urmă, ceea ce i-a deranjat cel mai mult au fost mirosurile neplăcute: "Dumnezeule! Nu neapărat trenul (problema, n. red), sunt oamenii din tren care put".

Cititi mai multe pe www.ziuadecj.realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.