Scholz cere, la ONU, menţinerea susţinerii pentru Ucraina şi soluţii pentru crizele internaţionale

Autor: Mihai Draghici Postat la 21 septembrie 2022 34 afişări

Scholz cere, la ONU, menţinerea susţinerii pentru Ucraina şi soluţii pentru crizele internaţionale

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a pledat, în discursul rostit la Adunarea Generală ONU, pentru menţinerea susţinerii internaţionale pentru Ucraina, în contextul războiului cu Rusia, şi a cerut soluţii pentru depăşirea problemelor alimentare, a crizei energetice şi climatice.

Olaf Scholz a cerut, de la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite, intensificarea cooperării internaţionale şi a îndemnat Rusia să îşi retragă trupele din Ucraina, argumentând că Administraţia de la Kiev are dreptul de apărare a integrităţii teritoriale.

"De aceea, susţinem Ucraina şi, de aceea, nu putem accepta farse de referendumuri", a declarat Olaf Scholz, referindu-se la planurile Moscovei de a organiza plebiscite pentru anexarea regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson.

Olaf Scholz a cerut soluţii pentru problemele alimentare, pentru criza energetică şi cea climatică. "Trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să contribuim la posibilitatea de soluţionare a problemelor majore cu care se confruntă lumea", a continuat Olaf Scholz, conform declaraţiei publicate pe site-ul Guvernului Germaniei şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Vrem să atingem neutralitatea climatică până în anul 2045 şi vrem să contribuim pentru a ajuta toate ţările să meargă pe acest drum, în Asia, Africa şi în America de Sud", a subliniat Scholz.

Cancelarul german a îndemnat naţiunile dezvoltate să ajute ţările care se confruntă cu probleme alimentare. "Ţările bogate au responsabilitatea de a contribui cu mijloace financiare" pentru a ajuta statele care se confruntă cu probleme alimentare, a insistat Scholz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
onu,
rusia/ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.