Schimbări importante în guvernul american: Joe Biden o numeşte pe Penny Pritzker într-o funcţie cheie pentru reconstrucţia Ucrainei. Aceasta a ocupat anterior funcţia de secretar al comerţului şi este o susţinătoare avidă a Partidului Democrat

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 15 septembrie 2023 54 afişări

Schimbări importante în guvernul american: Joe Biden o numeşte pe Penny Pritzker într-o funcţie cheie pentru reconstrucţia Ucrainei. Aceasta a ocupat anterior funcţia de secretar al comerţului şi este o susţinătoare avidă a Partidului Democrat

Preşedintele american Joe Biden a numit în funcţia de Reprezentant special pentru redresarea economică a Ucrainei pe Penny Pritzker, fost secretar al comerţului, scrie The New York Times. Numirea marchează o schimbare de paradigmă în politica americană, preşedintele concentrându-se pe eforturile post-război.

Biden a explicat că Pritzker va „conduce eforturile Statelor Unite pentru a ajuta la reconstruirea economiei ucrainene”, lucrând cu guvernul Ucrainei împreună cu aliaţii SUA, instituţiile financiare internaţionale şi sectorul privat.

Aceasta va dezvolta strategii pro-investiţii împreună cu Ucraina, sporind competitivitatea economică a ţării în ochii companiilor şi partenerilor internaţionali. Penny Pritzker plănuieşte să viziteze Ucraina în următoarele săptămâni pentru a vederea starea economiei şi a începe întâlniri cu oamenii de afaceri şi liderii politici.

Un raport din martie al Băncii Mondiale a constatat că reconstruirea infrastructurii grav deteriorate şi a zonelor urbane ar putea costa peste 400 de miliarde de dolari în deceniul următor. G7 a început să testeze modul în care acest plan ar putea funcţiona, în timp ce ţara este încă ocupată de trupe ruse.

Secretarul de Stat Antony Blinken, sub a cărui autoritate se va afla Penny Pritzker, a explicat că obiectul este acela de a transforma Ucraina într-o ”democraţie Europeană, prosperă şi sigură”.

Pritzker a explicat că din funcţia de secretar al comerţului ”am lucrat cu guvernul ucrainean pentru a avansa progresul reformelor, a atrage apetitul sectorului privat şi a ne coordona cu partenerii guvernamentali”.

Ea a jucat un rol important în ascensiunea lui Obama în politica americană, strângând pe campaniile electorale ale acestuia sute de milioane de dolari. Într-o declaraţie din ianuarie 2020 pentru susţinerea candidaturii Joe Biden a explicat că îl cunoaşte preşedintele american de peste 20 de ani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.