Schimbare radicală la McDonald`s: Compania începe eliminarea paielor din plastic

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 iunie 2018 175 afişări

Schimbare radicală la McDonald`s: Compania începe eliminarea paielor din plastic

Cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume începe să elimine paiele din plastic în unele pieţe europene pe fondul îngrijorărilor prezente la nivel global cu privire la poluare, potrivit Fortune.

McDonald`s va începe să introducă paie din hârtie în Marea Britanie şi Irlanda, având în plan să elimine total paiele din plastic în toate cele 1.361 de locaţi din aceste două ţări, până în 2019.

Compania, care testează alternative şi în Belgia, va începe să elimine paiele din plastic şi din anumite restaurante din Franţa, Suedia şi Norvegia, la sfârşitul anului, în încercarea de a comercializa mai multe ambalaje produse din materiale reciclabile.

Decizia lanţului de restaurante vine după ce deşeurile plastice au intrat sub scrutinul public la nivel global, în mare parte deoarece contribuie la poluarea oceanelor şi răneşte atât păsările cât şi vietăţile marine.

Lanţul ar fi fost forţat să elimine paiele din plastic indiferent de decizia companiei. Theresa May, premierul Marii Britanii a anunţat în această primăvară c vrea să interzică la nivel de ţară paiele de unică folosinţă din plastic. Uniunea Europeană a propus o interdicţie asemănătoare în luna mai, iar guvernul indian a promis că va interzice toate produsele din plastic până în 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plastic,
eliminare,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.