Scandalul cărnii de cal se reîntoarce în România: în vizor, „o companie mare din sud”

Autor: Liviu Iancu Postat la 01 martie 2013 11 afişări

O companie mare din România intră în vârtejul bănuielilor privind exportul de carne de cal etichetată drept carne de vită după ce Autoritatea pentru alimentaţie publică din Grecia a anunţat miercuri că a descoperit ADN de carne de cal în mostre prelevate din pachete de carne congelată importate din România sub eticheta „vită“.

O companie mare din România intră în vârtejul bănuielilor privind exportul de carne de cal etichetată drept carne de vită după ce Autoritatea pentru alimentaţie publică din Grecia a anunţat miercuri că a descoperit ADN de carne de cal în mostre prelevate din pachete de carne congelată importate din România sub eticheta "vită". Ministrul agriculturii Daniel Constantin a precizat ieri că firma bănuită că ar fi exportat carne de cal etichetată ca fiind de vită în Grecia este o unitate mare de producţie din sudul României, dar nu a dat detalii. El a mai spus că Ministerul Agriculturii are deja toate informaţiile cu ieşirile din ţară pentru acea firmă şi toate loturile, aşteptând de la autorităţile elene date despre lotul respectiv, pentru a vedea dacă informaţiile se suprapun şi dacă într-adevăr carnea respectivă a plecat din România etichetată greşit.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Scandal,
carnea de cal
/actualitate/scandalul-carnii-de-cal-se-reintoarce-in-romania-in-vizor-o-companie-mare-din-sud-10619985
10619985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.