SCANDALUL cărnii de cal a cuprins toată Europa. O reuniunea va avea loc la Bruxelles, săptămâna aceasta

Postat la 12 februarie 2013 15 afişări

Izbucnit în Marea Britanie, scandalul legat de prezenţa cărnii de cal într-o serie de produse congelate ce ar trebui să conţină carne de vită a ajuns, week-end-ul trecut, subiect de primă pagină în toată Europa, implicând şi companii şi autorităţi din Suedia, Franţa şi România. O reuniune a responsabililor şi experţilor europeni va avea loc săptămâna aceasta la Bruxelles.

La jumătatea lui ianuarie, autorităţile irlandeze au descoperit carne de cal în carnea tocată produsă în Marea Britanie şi în Irlanda şi vândută în cele două ţări. Cantităţi importante de carne de cal - până la 100 la sută - au fost descoperite în Marea Britanie în carne pentru friptură, apoi în lasagna şi spaghete bolognese care ar fi trebuit să conţină vită. Carnea pentru friptură a fost furnizată de companii britanice şi irlandeze, iar lasagna şi spaghetele bolognese, de compania franceză Comigel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Europa,
carne,
cal,
Bruxelles
/actualitate/scandalul-carnii-de-cal-a-cuprins-toata-europa-o-reuniunea-va-avea-loc-la-bruxelles-saptamana-aceasta-10556931
10556931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.