Scandal la vârful uneia dintre cele mai importante instituţii financiare din lume: secrete dezvăluite chiar de reprezentanţii departamentului de control al scurgerilor de informaţii

Autor: Andra Stroe Postat la 03 iulie 2019 174 afişări

Fabiana Abdel-Malek, fost executiv la UBS, a fost găsită vinovată de oferirea de informaţii confidenţiale unui trader care a câştigat astfel peste 1,4 milioane de lire sterline.

Scandal la vârful uneia dintre cele mai importante instituţii financiare din lume: secrete dezvăluite chiar de reprezentanţii departamentului de control al scurgerilor de informaţii

Abdel-Malek a oferit informaţii secrete legate de mai multe preluări şi achiziţii unui trader pe nume Walid Chouchair. În mod ironic, ea lucra într-un departament specializat în oprirea scurgerilor de informaţii. Alături de Chouchair, ea a vizitat diverse cluburi de lux din Londra, printre care şi Tramp, unde a primit o notă de plată de aproximativ 8.700 de lire sterline, scriu cei de la Daily Mail. 

Chochair, care în unele seri cânta la chitară în club, a fost văzut cumpărând sticle de trei litri de şampanie Cristal. Deşi Adbel -Malek nu a câştigat nimic în urma cedării de informaţii, partenerul său a primit-o în cercul său social, dându-i ocazia să participe la evenimente private.

FCA, echivalentul britanic al BBC, a arătat că în anii 2013-2014 Abdel-Malek i-a dezvăluit lui Choucair detalii despre o posibilă achiziţie a producătorului de cosmetice Elizabeth Arden. Ca urmare, Choucair a tranzacţionat acţiuni, obţinând peste 1,4 milioane de lire sterline. Mai mult, documentele procurorilor arată implicarea şi altor traderi, printre care şi un anume Alshair Fiyaz, membru al familiei de miliardari care deţine cluburi de polo în St. Tropez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
informatii,
departament,
scurgeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.