În cinci ani de tranzacţionare la BVB, Electrica a asigurat 5,7% din lichiditatea totală a bursei

Postat la 03 iulie 2019 56 afişări

Din prima zi de tranzacţionare, 4 iulie 2014, şi până la finalul lunii iunie 2019, acţiunile Electrica au generat la BVB tranzacţii cu o valoare totală de peste 3 miliarde lei, ceea ce reprezintă circa 5,7% din lichiditatea totală a bursei din această perioadă (52,4 miliarde lei).

În cinci ani de tranzacţionare la BVB, Electrica a asigurat 5,7% din lichiditatea totală a bursei

În fiecare din cei cinci ani de la listare, Electrica s-a clasat pe locurile 5, 6 sau 7 în clasamentul lichidităţii. Compania a deschis miercuri şedinţa de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu ocazia aniversării a cinci ani de la listarea companiei, cea mai mare din istoria pieţei de capital din România şi, totodată, singura privatizare cu pachet majoritar prin piaţa de capital.

Data de 4 iulie 2014 a fost prima zi de tranzacţionare a acţiunilor Electrica pe Bursa de Valori Bucureşti şi a GDR-urilor Electrica pe London Stock Exchange, iar oferta s-a subscris în totalitate cu două zile înainte de termenul limită. Electrica a atras aproape 2 miliarde lei prin oferta publică iniţială derulată, listarea având un impact semnificativ asupra capitalizării şi lichidităţii bursei de la Bucureşti, acest proces atrăgând un portofoliu divers de investitori internaţionali şi contribuind la îmbunătăţirea indicatorilor BVB pentru a accede la statutul de piaţă emergentă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bvb,
electrica,
lichiditate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.