BREAKING Votul în Diaspora, extins la 3 zile. Decizie finală în Parlament

Postat la 03 iulie 2019 53 afişări

Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, decizional, proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidenţiale este extins la trei zile. Legea mai prevede ca votul în România şi în Diaspora să fie extins până la ora 24.00, în cazul în care există cetăţeni în secţia de votare.

BREAKING Votul în Diaspora, extins la 3 zile. Decizie finală în Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, miercuri, cu 228 "pentru" şi unul "împotrivă" proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală.

Deputaţii au respins, însă, la dezbaterile asupra proiectului, cu 187 de voturi "împotrivă" şi 22 voturi "pentru" amendamentul prin care publicarea exit-poll-urilor să se facă doar după ora 24:00 din ultima zi de vot.

Iniţiativa legislativă modifică următoarele legi: Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României; Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente; Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondenţă; Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Propunerea de lege a primit, marţi, de la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, un raport de adoptare, cu amendamente.

Un amendament controversat la dezbaterile din Comisia Camerei Deputaţilor a fost cel referitor la întocmirea listelor electorale suplimentare pe suport de hârtie, care a fost admis în cele din urmă, cu condiţia ca acestea să fie făcute doar în cazul în care sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal nu mai funcţionează. Amendamentul a fost introdus de grupurile de deputaţi PNL şi USR.

Deputaţii au introdus, marţi, şi amendamentul prin care publicarea exit-poll-urilor se va face doar după ora 24:00 din ultima zi de vot, pentru a nu influenţa rezultatele alegerilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vot,
diaspora,
extindere,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.