M. Britanie avertizează China că vor fi "consecinţe grave" dacă nu respectă autonomia Hong Kong

Postat la 02 iulie 2019 181 afişări

Guvernul Marii Britanii a avertizat, marţi, China că vor exista "consecinţe grave" în cazul în care nu respectă acordul din anul 1984, prin care provincia Hong Kong beneficiază de autonomie sporită.

M. Britanie avertizează China că vor fi "consecinţe grave" dacă nu respectă autonomia Hong Kong

"Hong Kong face parte din China şi trebuie să acceptăm acest lucru. Dar libertăţile Hong Kong-ului sunt înscrise într-o declaraţie comună. (...) Ne aşteptăm ca acest acord juridic cu caracter obligatoriu să fie onorat; dacă nu se va întâmpla acest lucru, vor fi consecinţe grave", a declarat Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

Conform acordului din 1984 semnat între Marea Britanie şi China, Hong Kong-ul beneficiază de semiautonomie şi are libertăţi inexistente pe restul teritoriului chinez cel puţin până în anul 2047.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hong kong,
china,
refuz,
autonomie,
avertizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.