Scandal la Parlament. Şeful Curţii de Conturi acuză guvernul de încălcarea legii

Postat la 06 februarie 2017 235 afişări

Scandal la Parlament. Şeful Curţii de Conturi acuză guvernul de încălcarea legii

Preşedintele Curţii de Conturi Nico­lae Văcăroiu acuză guvernul şi Parlamentul de încălcarea legii în ceea ce priveşte bugetul insti­tuţiei, afirmând că „toată lumea e feri­cită dacă nu mai există Curtea de Conturi“.

„Conform legii, bugetul Curţii de Conturi se aprobă de către plenul Curţii de Con­turi. Guvernul e obligat ca în funcţie de for­ma aprobată de plenul Curţii, să-l pre­zinte la Parlament. E problema Parla­men­tului. Dacă Guvernul avea amen­damente, trebuia să vină cu ele argumentate şi să prezinte în faţa comisiilor de buget-finanţe. Bugetul pe care îl am pentru 2017 nu îmi acoperă plata salariilor pentru cei aflaţi în plată la ora actuală, pe două luni de zile. Se spu­ne că la rectificare. Asta e cu totul alt­ceva şi eu nu mă bazez niciodată pe rectificări, mă bazez pe lege, iar bugetul trebuie să se facă pe legi în vigoare“, a decla­rat Văcăroiu la finele săptămânii, la votarea în comisiile de specia­litate a buge­tu­lui instituţiei.

Bugetul Curţii pe 2017 este de 254 mil. lei, în creştere cu 7% faţă de 2016. Curtea are, po­trivit ultimelor date ale Fi­nan­­ţelor, 1.586 de angajaţi.

Preşedintele Curţii de Con­turi a mai spus că, în această situa­ţie, nu exclude eventuale disponi­bilizări, însă activitatea instituţiei ar putea fi afectată.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.