Scăderile se adâncesc luni după-amiază la bursa de la Bucureşti: indicele BET se prăbuşeşte cu aproape 11%

Autor: Liviu Popescu Postat la 16 martie 2020 81 afişări

Scăderile se adâncesc luni după-amiază la bursa de la Bucureşti: indicele BET se prăbuşeşte cu aproape 11%

Indicele principal BET al bursei de la Bucureşti se prăbuşeşte cu aproape 11% luni dupa-amiază, bursa românească fiind practic pe aceeaşi notă de scădere ca şi celelalte pieţe de capital din Europa, arată datele agregate de ZF.

Astfel bursa de la Frankfurt se prăbuşeşte cu 9,8%, cea de la Paris cu 11%, Milano cu 11%, Madrid cu 11%, iar peste Ocean – Wall Street a deschis în scădere cu 10,9%, arată datele Marketwatch.

Din rândul acţiunilor din BET, Fondul Proprietatea are cel mai abrupt declin (17,3%), urmat de Petrom (9,4%) şi de Banca Transilvania (9,3%). Nicio acţiune din BET nu este pe plus.

Bursa românească este în prezent la cea mai scăzută valoare de la începutul anului 2019, iar de la începutul anului 2020 are un minus de 31%, ceea ce înseamnă, aşa cum a scris şi ZF săptămână trecută, că a intrat în ghearele ursului, adică în piaţa bear.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bursa,
bet,
indicele bet

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.