Starea de urgenţă: Cursuri suspendate, pot fi plafonate preţurile la servicii şi medicamente

Postat la 16 martie 2020 150 afişări

Starea de urgenţă: Cursuri suspendate, pot fi plafonate preţurile la servicii şi medicamente

Luni, 16 martie 2020 / 15:13:29

UPDATE Starea de urgenţă: Cursuri suspendate, pot fi plafonate preţurile la servicii şi medicamente

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - (adaugă detalii în context)

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că decretul prin care se impune stare de urgenţă cuprinde măsuri sociale şi economice, suspendarea cursurilor în şcoli şi sistem universitar şi preuniversitar. Totodată, pot fi plafonate preţurile la servicii, combustibil şi medicamente.

"Dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri şi înţelegem că severitatea lor e pe măsura gravităţii perioadei. Începând de azi se instituţie starea de urgenţă pe întreg teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile. Pandemia nu poate fi stopată, decât prin măsuri excepţionale care au dovedit că au efecte în ţările grav afectate. Aceste măsuri vizează şi îngrădirea exercitării unor drepturi şi libertăţi. Oricânt de greu ar fi, aceasta este singura cale prin care salvăm vieţile celor dragi, celor de lângă noi", a declarat Klaus Iohannis.

Printre măsurile luate:

-Şcolile vor fi închhise pentru protejarea copiilor, elevilor şi studenţilor. Activitatea din învăţământul universitar şi preuniversitar se suspendă

-pe perioada stării de urgenţă, dacă va fi nevoie, se pot plafona preţurile la medicamente şi aparatură medicală, la elementele de strictă necesitate, la gaze, alimentare cu apă, carburanţi, în limita preţului din ultimele 3 luni dinaintea declarării stării de urgenţă.

-Serviciile medicale pentru tratarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus şi a implicaţiilor acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României şi se suportă din bugetul CNSAS.

- Angajatorii şi angajaţii afectaţi de COVID-19 vor fi sprijiniţi prin derogări la măsurile în vigoare. Angajaţii vor beneficia de protecţie socială.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stare de urgenta,
medicamente,
preturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.