Şase jucători excluşi din tenis după ce instanţele spaniole i-au găsit vinovaţi de trucare de meciur

Autor: Rafael Hekman Postat la 06 mai 2022 78 afişări

Şase jucători au primit interdicţii pe termen lung din tenis după ce instanţele spaniole i-au găsit vinovaţi de meciuri trucate şi i-au condamnat penal, a anunţat vineri Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Şase jucători excluşi din tenis după ce instanţele spaniole i-au găsit vinovaţi de trucare de meciur

ITIA a precizat că jucătorii au fost condamnaţi în Spania în cadrul unui caz mai amplu care implică crima organizată şi au primit interdicţii cuprinse între şapte ani şi peste 22 de ani.

Doi jucători, Marc Fornell Mestres şi Jorge Marse Vidri, sunt prezenţi în clasamentul internaţional, în timp ce ceilalţi patru - Carlos Ortega, Jaime Ortega, Marcos Torralbo şi Pedro Bernabe Franco - sunt neclasificaţi. Toţi au primit pedepse de doi ani de închisoare cu suspendare.

Mestres a primit cea mai mare pedeapsă şi a fost interzis de ITIA pentru 22 de ani şi şase luni, în timp ce a fost amendat cu 250.000 de dolari, din care 200.000 de dolari cu suspendare. Interdicţiile îi împiedică atât să joace, cât şi să antreneze.

„Aceasta este una dintre cele mai semnificative infiltrări în tenis de către crima organizată pe care le-am văzut", a declarat directorul general al ITIA, Jonny Gray, într-un comunicat, citat de Reuters.

„Salutăm implicarea instituţiilor de aplicare a legii şi urmărirea penală a unor întregi reţele criminale, nu doar a jucătorilor implicaţi. Această hotărâre trimite un mesaj puternic că aranjarea meciurilor este o infracţiune care poate duce la condamnări penale."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trucare,
interdicţii,
tenis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.