SAP, producător german de soluţii software de business, cu activităţi şi în România, a închis biroul din Kiev şi a luat măsuri de protecţie pentru a-şi sprijini angajaţii din Ucraina

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 26 februarie 2022 60 afişări

SAP, producător german de soluţii software de business, cu activităţi şi în România, a închis biroul din Kiev şi a luat măsuri de protecţie pentru a-şi sprijini angajaţii din Ucraina

Mai multe companii de tehnologie, printre care furnizorul german de soluţii software SAP SE şi fintech-ul britanic Revolut Ltd. sau platforma de proiectare şi dezvoltare a site-urilor web Wix.com, au anunţat că iau măsuri pentru a ajuta specialiştii IT ucrainieni, în contextul tensiunilor create de Rusia asupra Ucraina, potrivit publicaţiei Wall Street Journal (WSJ).

Astfel, compania SAP- unul dintre cei mai puternici jucători europeni din industria de tehnologie, care este prezent şi pe piaţa din România - a anunţat că a închis biroul din Kiev şi a luat măsuri de protecţie pentru a-şi sprijini angajaţii, în timp ce compania Wix a spus că a evacuat angajaţii din Ucraina în Polonia şi Turcia.

De asemenea, Brad Hoover, CEO-ul Grammarly, un start-up fondat în Ucraina, care a dezvoltat o platformă de asistenţă la scriere în limba engleză, a spus că „speră” ca situaţia dintre Rusia şi Ucraina să se detensioneze, însă, compania s-a pregătit şi „pentru ce e mai rău”.

Brad Hoover a mai transmis printr-o postare pe platforma LinkedIn că Grammarly „rămâne dedicată Ucrainei”, şi încă are planuri de angajare pentru diferite roluri în echipă, arată WSJ.

În ultimii ani, mai ales în ultimii doi ani pandemici care au transformat munca de la distanţă într-un avantaj, mai ales pentru jucătorii din industria de IT&C, companii din SUA şi Europa au externalizat servicii IT în Ucraina, astfel că în urma tensiunilor începute de Rusia, au avut loc întreruperi de internet în toată ţara, potrivit informaţiilor de la Institutul de Tehnologie din Georgia, conform WSJ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soft,
solutii,
business,
tehnologie,
dezvoltare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.