Sanador: „80% din decesele cauzate de bolile cardiovasculare ar putea fi prevenite”

Autor: Georgiana Călin Postat la 03 mai 2017 166 afişări

Cu ocazia Zilei Naţionale a Inimii (4 Mai), Sanador trage un semnal de alarmă asupra importanţei măsurilor de prevenţie în vieţile românilor, prin care ar putea fi evitate 80% din decesele cauzate de bolile cardiovasculare.

Sanador: „80% din decesele cauzate de bolile cardiovasculare ar putea fi prevenite”

„În România, bolile cardiovasculare fac aproximativ 150.000 de victime anual, reprezentând 60% din totalul deceselor, în contextul în care mulţi români ajung la medic în stadii foarte avansate ale bolii şi foarte rar în stadii incipiente. Riscul dezvoltării unei astfel de afecţiuni ar scădea major dacă populaţia ar respecta principalele măsuri de prevenţie recomandate de medici, şi anume un stil de viaţă sănătos, fără excese alimentare şi fără fumat, activitatea fizică moderată şi un control cardiologic anual. Pentru a putea veni în sprijinul pacienţilor care suferă de afecţiuni cardiovasculare, am investit în dezvoltarea unei secţii complexe de cardio-chirurgie, unde putem prelua în regim de urgenţă cazuri de gravitate extremă”, au declarat reprezentanţii Sanador. 

Sanador asigură servicii complete şi permanente (24/7) de chirurgie cardiovasculară în patologia adultului, de la linie de gardă în specialitatea cardiologie, ambulanţă CPU, chirurgie cardiacă, vasculară, cardiologie intervenţională, electrofiziologie, terapie intensivă cardiacă de top, până la recuperare, imagistică medicală de ultimă generaţie (CT, RMN) şi consultant dedicat pe tot parcursul spitalizării, având rolul de a oferi pacientului suport logistic şi emoţional.  Fiecare caz medical cardiac este tratat de către o echipa multidisciplinară alcătuită din supraspecialişti de top în fiecare domeniu al cardiologiei, alături de medici de urgenţă, ATI şi medic infecţionist, care colaborează îndeaproape. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.