Salariul minim creşte la 3.800 de lei! Este ordin de la UE

Postat la 13 mai 2023 382 afişări

Salariul minim creşte la 3.800 de lei! Este ordin de la UE

Salariul minim pe economie va creşte la 3800 de lei în România, începând din 2024, după ce majorarea este prevăzută de noile reglementări ale UE pentru anul viitor.

Salariul minim creşte la 3.800 de lei! Este ordin de la UE

Salariul minim va creşte la 3800 de lei, faţă de 3000 de lei, cât este în prezent. Majorarea este prevăzută începând cu anul viitor şi este în concordanţă cu noile reglementări UE, în domeniul salarizării din statele membre.

Minimul în România este acum 3.000 de lei în România, iar  angajatul rămâne cu 1.898 de lei, scrie Daily Business.

Majorarea vine ca urmare a noilor  reglementări europene. UE vrea să stabilească un „salariu minim european”, care nu va avea aceeaşi valoare în toate ţările. Salariul minim european se va calcula în funcţie de veniturile medii din fiecare ţară. Cuantumul salariului minim va fi stabilit la 50% din salariul mediu naţional, estimat la 7.600 de lei în 2024.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
ordin,
salariu minim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.