Salariaţii români cu 250 euro pe lună vor lucra genţi de 1.000 euro bucata

Autor: Cristina Roşca Postat la 22 septembrie 2021 1344 afişări

Salariaţii români cu 250 euro pe lună vor lucra genţi de 1.000 euro bucata. Grupul de modă de lux Prada investeşte 19 milioane de euro într-o fabrică în România. Gigantul are deja o fabrică la Sibiu, cu afaceri de 28 milioane de lei în 2020.

Salariaţii români cu 250 euro pe lună vor lucra genţi de 1.000 euro bucata

Prada, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria luxului, investeşte 19 mil. euro într-o fabrică în România unde va angaja peste 300 de oameni. Acest proiect este cu atât mai important cu cât este vorba de o investiţie într-un domeniu care în ultimii 3-4 ani a suferit doar închideri de fabrici, scrie ZF.

Gigantul fondat acum mai bine de un secol de familia cu acelaşi nume are deja o fabrică în România, la Sibiu, unde realizează produse din piele.

În total, Prada are 23 de unităţi de producţie dintre care 20 în Italia şi câte una în Marea Britanie, Franţa şi România. În cea din România produce articole din piele, cum ar fi genţi sau accesorii. Pantofii sunt realizaţi separat în alte fabrici.

Unitatea de producţie locală este operată de com­pa­nia Hipic Prod Impex din judeţul Sibiu, care a încheiat 2020 (an marcat de pandemia de COVID-19) cu afaceri de 28 mil. lei, în scădere faţă de 45 mil. lei în anul anterior.

Declinul poate fi pus pe seama pandemiei care a dus la închiderea temporară a magazinelor fizice şi la limitarea libertăţii de mişcare. Faptul că oamenii au stat mai mult acasă i-a determinat să investească mai puţin în modă.

Compania însă nu a disponibilizat, ci chiar a angajat 20 de oameni, apropiindu-se de 350 de salariaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prada,
fabrică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.