S-a deschis primul cinematograf 12D din ţară: Scaunele vibrează în funcţie de acţiune

Postat la 20 iulie 2017 209 afişări

Primul cinematograf 12D din ţară s-a deschis, miercuri, la Galaţi, iar spectatorii au putut experimenta senzaţii tari, în timpul proiecţiilor, când, pe lângă ochelarii 3D primiţi, s-au aşezat pe scaune acţionate mecanic care se mişcă în funcţie de acţiunea filmului, transmite corespondentul MEDIAFAX

S-a deschis primul cinematograf 12D din ţară: Scaunele vibrează în funcţie de acţiune

Sala cu nouă locuri, amenajată în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, găzduieşte, de miercuri, primul cinematograf 12D din ţară. Organizatorii spun că, spre deosebire de cinematografele clasice, la intrare spectatorii primesc ochelari 3D şi se aşează pe scaunele fixate pe un cadru acţionat mecanic, iar efectele pe care le experimentează spectatorii sunt extreme.

„Este primul cinematograf 12D dintr-o instituţie din ţară. Investiţia a fost realizată de un partener al muzeului din mediul privat. Sala care are nouă locuri este specială: fotoliile sunt legate de un cadru metalic acţionat mecanic, practic scaunele se mişcă în funcţie de acţiunea filmului. Spectatorii experimentează o grămadă de efecte. Există efectul 3D, plus mişcarea scaunelor, vibraţia fotoliului, ceaţa, fumul, vântul, focul, fulgerul, mirosul, zăpada şi apa în două forme, picături şi bule”, a povestit pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, Florin Matei.

Cinematograful 12D propune peste o sută de scurt metraje. Filmele au cel mult 10 minute şi reprezintă animaţii, călătorii în locuri greu accesibile, filme de groază şi desene animate, pentru copii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.