S-a deschis Palas Iaşi, în urma unei investiţii de 265 mil. euro - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Mihai Postat la 31 mai 2012 834 afişări

Compania Iulius Group a inaugurat pe 31 mai 2012 ansamblul urbanistic Palas Iaşi, cea mai mare investiţie privată din nord-estul ţării.

Ansamblul multifuncţional de 265 de milioane de euro, finanţat în principal de UniCredit ţiriac Bank, împreună cu Emporiki Bank şi Banca Italo-Romena, creează peste 4.000 de locuri de muncă şi modernizează centrul Iaşului. "De astăzi, Palas devine un reper nu doar pentru Iaşi, ci pentru întreaga Românie. Palas este mai mult decât un mall, este un centru de afaceri de anvergură. Sper ca această mare investiţie să facă din Iaşi un oraş atractiv şi pentru alţi oameni de afaceri, care să vină să îşi dezvolte aici propriile proiecte.

Suntem încrezători că ansamblul îi va atrage deopotrivă pe locuitorii din zona de nord-est a ţării, precum şi pe cei din afara graniţelor. Pe termen lung, ansamblul Palas reprezintă o investiţie care va contribui semnificativ la dezvoltarea durabilă a regiunii", a declarat Iulian Dascălu, preşedintele Iulius Group.Situat în inima oraşului, ansamblul Palas este un mix de office - componentă funcţională începând cu toamna anului 2010 - shopping, hoteluri şi entertainment, toate dispuse în jurul unei grădini publice, amplasată în imediata vecinătate a Palatului Culturii.

La Palas Mall s-au deschis magazine ca H&M, Massimo Dutti, Tommy Hilfiger, Zara, Swarovski, Camaïeu, C&A, New Look, Douglas, Humanic, L'Occitane, LC Waikiki, Oodji, Hervis Sports, Stefanel, Subway. În total, aproximativ 195 de magazine, în 60.500 mp, vor fi prezente în Palas Mall şi pe Palas Shopping Street.Gradul de închiriere pe retail este de 97%. Complexul are restaurante şi cafenele, spaţii de joacă pentru copii, club de bowling şi biliard şi food-court cu o capacitate de 1.300 de locuri.

Reţeaua Auchan a deschis un hipermarket în cadrul complexului. Palas este singura dezvoltare de retail care are ca ancoră o grădină publică, cu panoramă asupra Palatului Culturii. Grădina cuprinde un lac circular cu ponton şi foişor, oglinzi şi căderi de apă, fântâni arteziene, spaţii largi de promenadă; are 50.000 de arbuşti, peste 1.000 de copaci şi multe specii de flori. O premieră pentru România este şi parcarea subterană, cea mai mare din ţară, cu o capacitate de peste 2.500 de locuri, dotată cu un sistem inteligent de ghidare, care îi ajută pe şoferi să găsească locurile libere şi rezolvă una dintre problemele spinoase ale oraşului.

Pentru ieşeni Palas va fi gazda a patru zile pline de concerte, în care vor fi acordate peste 15.000 de premii, printre care şi două excursii la Amsterdam. Vineri, 1 iunie 2012, este ziua tinerilor, cu proiecţii 3D pe Palatul Culturii şi concursuri de dans, invitaţi speciali fiind celebrii prezentatori Răzvan şi Dani. Sâmbătă, 2 iunie, Iaşul are marea şansă să doboare un nou record. Toată lumea este invitată la Palas pentru un eveniment special - înălţarea celor mai multe lampioane din lume.

Responsabil cu voia bună va fi Cătălin Măruţă, iar Andreea Bănică şi ştefan Bănică Jr. vor susţine concerte pe scena din faţa Palatului Culturii.

Duminică, 3 iunie, ziua dedicată copiilor, la Palas Mall vor veni Alexia Urtoi şi Ştefan Atârgoviţoaie, premiaţi la Festivalul de la San Remo, vor avea loc spectacole de muzică şi dans, iar Alex Velea urcă pe scenă seara, la finalul zilei.Pe 4 iunie vor avea loc spectacole de pian şi vioară, demonstraţii de dans, iar seara, pe scena din Palas Mall, va face show Connect-R.

Palas în cifre:

Investiţie totală de 265 de milioane de euro

Peste 4.000 de locuri de muncă permanente

2.500 de locuri în parcarea subterană, investiţie de 73 de milioane de euro

Total suprafaţă construită: 270.000 mp

United Business Center - trei clădiri de birouri clasa A, peste 20.000 mp

Palas Mall - 54.200 mp GLA, 170 de magazine

Palas Shopping Street - 6.300 mp GLA, 25 de magazine

Branduri internaţionale şi naţionale: Auchan, H&M, Massimo Dutti, Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Camaïeu, Oysho, Tommy Hilfiger, Subway, C&A, Stefanel, Swarovski, New Look, Douglas, Humanic, LC Waikiki, Hervis Sports, Nikon - Yellow Store, Levi's, Motivi, Oodji, L'Occitane, Sephora, Intersport, Ecco, Il Passo, Deichmann, Sony Center, KFC Drive Thru, Pizza Hut Delivery etc.

Food court cu 1.300 de locuri, restaurante, cafenele, patiserii

Cinema multiplex cu 10 săli

Hoteluri de 4*

Grădina publică Palas - o investiţie de aproximativ 2,5 de milioane de euro

Numeroase atracţii: carusel veneţian, lac, patinoar sezonier, amfiteatru în aer liber

Vestigii arheologice expuse în grădina publică

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-a-deschis-palas-iasi-in-urma-unei-investitii-de-265-mil-euro-galerie-foto-9692654
9692654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.