Ryanair, sancţionată din cauza plângerii unui pasager. O instanţă a decis că taxa practicată de companie pentru bagajul de mână este „excesivă”

Autor: Departamentul Economic Postat la 21 noiembrie 2019 137 afişări

O instanţă spaniolă a decis că taxa practicată de compania aeriană Ryanair pentru bagajul de mână este „excesivă” după ce un pasager a fost amendat pentru că a luat o geantă fără a plăti taxa suplimentară, anunţă BBC.

Pasagerul a fost obligat să plătească o amendă de 20 de euro pentru a-şi aduce bagajul de 10 kg la bord.

Ryanair permite ca bagaj de mână gratuit doar acelea care pot fi depozitate sub scaunul din faţă.

Compania aeriană a declarat că nu îşi va schimba politica de bagaj.

Pasagerul călătorea de la Madrid la Bruxelles.

Compania aeriană percepe clienţilor o taxă suplimentară pentru transportul la bord a oricărui alt obiect personal. Sacoşele mai mari pot necesita, de asemenea, o taxă pentru bagaje.

În hotărârea sa, Curtea Comercială a decis că suma plătită de femeie trebuie restituită cu dobândă.

Bagajul s-ar fi putut găsi cu uşurinţă locul în cabină, a spus judecătorul.

Aceasta a decis nulitatea condiţiilor impuse de Ryanair şi a cerut eliminarea acesteia din termene şi condiţii.

Cu toate acestea, judecătorul nu a acordat şi o compensaţie, pentru că a considerat că întâmplarea nu a provocat suficient stres pasagerului nemulţumit.

Compania aeriană a spus că nu îşi va schimba politica.

„Această hotărâre nu va afecta politica de bagaje a Ryanair, nici în trecut, nici în viitor, deoarece este un caz izolat care a interpretat greşit libertatea noastră comercială de a determina dimensiunea bagajelor", se arată într-un comunicat al companiei.

Hotărârea nu poate fi atacată cu apel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RYANAIR,
BAGAJE,
INSTANŢĂ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.