Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, dă asigurări românilor: Nu vom tăia pensiile, nu vom tăia salariile. Să oprim manipularea

Autor: Departamentul Social Postat la 20 noiembrie 2019 122 afişări

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat că toate pensiile şi salariile vor fi livrate la timp şi a precizat că îşi doreşte ca „manipularea” din spaţiul public privind eventuale întârzieri ale plăţilor să înceteze, deoarece există şi alte subiecte care pot fi exploatate politic.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, dă asigurări românilor: Nu vom tăia pensiile, nu vom tăia salariile. Să oprim manipularea

„Îmi respect mandatul de a ne asigura că toate pensiile se plătesc la timp, că toate pensiile se plătesc în cuantumul la care pensionarul are dreptul. Aş vrea să opresc manipularea din spaţiul public reafirmând foarte ferm: nu vom tăia pensiile, nu vom tăia salariile. Cer tuturor celor care întreţin manipularea să se oprească. Există suficiente alte subiecte pe care le pot exploata politic dacă doresc, nu viaţa pensionarilor, pensia oamenilor, respectiv salariile meritate ale oamenilor”, a declarat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a mai subliniat că politica nu are nicio legătură cu livrarea pensiilor.

„Aş vrea să oprim orice manipulare legată de faptul că acest guvern întârzie în mod intenţionat plata pensiilor sau că ar scădea salariile ca să pregătească terenul pentru a nu le mai da deloc sau pentru a scădea nejustificat”, a mai spus ministrul.

Precizările vin după ce în spaţiul public, au fost membri PSD care au precizat că Guvernul Orban va aduce austeritatea şi nu vor mai fi livrate pensiile şi salariile.

Ministrul Muncii: Am cerut directorului Poştei informări săptămânale despre livrarea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat miercuri că a avut o întâlnire cu directorul Poştei Române pe care l-a avertizat că există agenţi care ar face politică în teren în timp ce livrează pensiile şi aceste activităţi trebuie să înceteze. Alexandru a cerut şi informări săptămânale.

„Cu privire la întârzierea unor plăţi în plata pensiilor, respectiv la faptul că unii poştaşi, în această perioadă, în loc să se rezume la ceea ce scrie în fişa postului, şi anume să livreze pensia pensionarului, întreţin o comunicare cu pensionarul, îndemnând să voteze un anumit partid. Pe mine mă interesează ca pensiile să fie plătite la timp. Nu vreau să se facă politică. ci Poşta Română să-şi respecte contractul pe care îl are cu Casa Naţională de Pensii. Şi pentru că am primit aceste semnale, am simţit nevoia să-i punctez reprezentantului Poştei Române că are obligaţia să respecte contractul în care este angajat cu Casa de Pensii şi să livreze fiecărui pensionar pensia la timp, fără să se implice în nicio activitate politică”, a declarat, miercuri, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a mai precizat că i-a cerut directorului Poştei informări săptămânale cu privire la livrarea pensiilor.

„Am cerut în acest sens, directorului Poştei Române, să mă informeze săptămânal, în intervalul 1-20 ale lunii, perioada în care pe graficul despre care mi-a vorbit livrează pensiile în ţară. Să mă informeze săptămânal asupra situaţiei pensiilor livrate, respectiv să îmi semnaleze acolo unde există, din timp, eventuale întârzieri, să îmi explice cauzele pentru care acestea există”, mai spune Alexandru.

Ministrul Muncii a mai declarat că a atras atenţia directorului Poştei asupra faptului că liderii de sindicat din această instituţie s-ar ocupa mai mult cu politică „şi cu întreţinutul unei atmosfere tensionate în interiorul lucrătorilor Poştei Române”.

„Sunt oameni care sunt membri de sindicat şi care primesc de la liderii de sindicat indicaţii politice. Acestor lideri de sindicat le spun să se întoarcă la treaba pe care o au de făcut şi să o facă cu rigurozitate, fără niciun fel de amestec în viaţă politică. Există suficient spaţiu unde ne putem manifestă politic, în ceea ce priveşte plata pensiilor trebuie să ne ţinem de contractul pe care Casa de Pensii îl are cu Poştă Română şi fiecare pensionar să îşi primească pensia la timp, în graficul pe care Poştă îl are de onorat. Din partea reprezentanţilor Casei de Pensii, în discuţiile purtate, am înţeles că există şi practica ca în loc să se livreze pensia la domiciliu, să fie chemaţi pensionarii la oficiul poştal pentru primirea pensiei. Orice asemenea ieşire din termenii contractuali va beneficia din partea mea de fermitate”, mai spune Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKEpaginii noastre de Facebook!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VIOLETA ALEXANDRU,
PENSII,
refuz,
salarii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.