Rusia îşi testează noile arme în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, susţine Poroşenko

Autor: Gaidau Ion Postat la 20 iunie 2015 819 afişări

Rusia îşi testează noile arme în regiunile rebele Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, a susţinut preşedintele ucrainean Petro Poroşenko în cursul unei întrevederi avute sâmbătă cu o delegaţie de senatori americani condusă de republicanul John McCain, relatează site-ul agenţiei Interfax Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale a Ucrainei, Petro Poroşenko a primit sâmbătă o delegaţie de senatori americani condusă de republicanul John McCain, un critic al Rusiei, cu care a discutat pe tema situaţiei din estul Ucrainei, afectat de un conflict între trupele guvernamentale şi forţele separatiste.

Ucraina "luptă cu arme din secolul 20 împotriva unor arme din secolul 21, deoarece Rusia trimite în Donbas armament modern, folosind astfel Ucraina ca poligon", a susţinut Poroşenko în faţa delegaţiei americane.

Pe de altă parte, Petro Poroşenko le-a mulţumit senatorilor americani pentru susţinerea oferită Ucrainei în vremuri dificile, menţionând în acest sens mobilizarea unor militari americani pentru instruirea trupelor ucrainene.

La rândul său, senatorul american John McCain a declarat că vizita sa în Ucraina are drept scop de a-şi arăta sprijinul pentru indepedenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a acestei ţări.

El a anunţat că s-a întâlnit deja cu un grup de voluntari ucraineni.

Rebeliunea din regiunile estice ucrainene Doneţk şi Lugansk a izbucnit după ce fostul preşedinte prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere în urma unor proteste sângeroase, la Kiev.

Statele Unite au denunţat în repetate rânduri Rusia de implicare în conflictul din estul Ucrainei, acuzând Moscova că trimite armament şi militari în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk pentru susţinerea rebelilor proruşi în lupta împotriva forţelor naţionale.

Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat, în aprilie 2014, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
PREŞEDINTE,
DIPLOMAŢIE
/actualitate/rusia-isi-testeaza-noile-arme-in-regiunile-separatiste-donetk-si-lugansk-sustine-porosenko-14479151
14479151
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.