Rusia acuză un ministrul israelian de "declaraţii antiistorice", războiul afirmaţiilor ia amploare

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 mai 2022 120 afişări

Rusia acuză un ministrul israelian de "declaraţii antiistorice", războiul afirmaţiilor ia amploare

Ministerul rus de Externe a acuzat un ministru israelian că face "declaraţii antiistorice" după ce acesta l-a condamnat pe ministrul de Externe Serghei Lavrov pentru că a afirmat că Hitler ar fi fost parţial evreu, relatează BBC.

Lavrov a stârnit o furtună de critici în Israel după ce a afirmat că Hitler "avea sânge evreiesc" şi că "cei mai înfocaţi antisemiţi sunt de obicei evrei".

Ministrul israelian de externe Yair Lapid a cerut scuze, afirmând că Lavrov a făcut "atât o declaraţie impardonabilă şi scandaloasă, cât şi o eroare istorică teribilă. Evreii nu s-au sinucis în Holocaust".

Dar marţi, ministerul de externe al Rusiei a dublat comentariile lui Lavrov, scriind pe Twitter că Lapid a făcut "declaraţii antiistorice... care explică în mare măsură de ce actualul guvern israelian susţine regimul neonazist de la Kiev".

Rusia a făcut în repetate rânduri afirmaţii nefondate potrivit cărora guvernul ucrainean este condus de neonazişti, ca justificare pentru invazia sa.

Războiul afirmaţiilor dintre Israel şi Rusia riscă să devină cea mai gravă criză diplomatică dintre cele două ţări din ultima vreme.

Israelul are relaţii de prietenie atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia şi a condus eforturile internaţionale de mediere pentru a încerca să oprească războiul din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
israel,
dispute

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.