Rusia a propus Turciei sa interzica trecerea tancurilor petroliere prin stramtorile din Marea Neagra

Postat la 06 mai 2010 51 afişări

Rusia a propus Turciei sa interzica trecerea tancurilor petroliere prin stramtorile din Marea Neagra, titeiul urmand a fi transportat prin doua oleoducte, potrivit publicatiei rusesti Izvestia, preluata de agentia Ria Novosti.

Ideea reducerii traficului prin stramtorile Bosfor si Dardanele si transportarii petrolului prin intermediul oleoductelor Burgas-Alexandroupolis si Samsun-Ceyhan va fi discutata de o comisie bilaterala interguvernamentala in perioada 11-12 mai. Problema va fi ridicata de presedintii Turciei si Rusiei. Moscova a propus, de asemenea, ca cele doua oleoducte sa fie gestionate de un singur organism.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-a-propus-turciei-sa-interzica-trecerea-tancurilor-petroliere-prin-stramtorile-din-marea-neagra-6096198
6096198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.