Roubini: Statele cu deficite bugetare mari au nevoie de austeritate fiscala

Postat la 26 mai 2010 45 afişări

Statele care se confrunta cu deficite bugetare mari au nevoie de austeritate fiscala, dar si de reforme structurale, orientate catre piata, pentru ca asta ar putea face diferenta si ar putea absorbi volatilitatile pe termen scurt, a spus Nouriel Roubini, profesor de economie la New York University, supranumit "Doctor Doom" pentru previziunile economice predominant pesimiste pe care le inainteaza.

El a aratat ca metodele prin care deficitul bugetar poate fi redus, respectiv de scadere a cheltuielior sau o crestere a veniturilor, este o decizie a guvernului din fiecare tara. Roubini a atras insa atentia ca procesul de reducere a deficitului trebui sa fie progresiv si sustenabil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
deficit,
austeritate,
buget,
reforme
/actualitate/roubini-statele-cu-deficite-bugetare-mari-au-nevoie-de-austeritate-fiscala-6177777
6177777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.