Roşia Montană în ochii localnicilor. Ce părere aveau despre proiect în 2006 şi cum îl văd în prezent

Postat la 27 septembrie 2013 53 afişări

Disputele care au căpătat din nou vizibilitate la Roşia Montană, odată cu prezenţa în zonă a membrilor Comisiei parlamentare, nu reprezintă nicio noutate, ci doar continuarea unei stări de spirit care a existat dintotdeauna în rândurile localnicilor. Trecerea anilor şi dezbaterile nu au schimbat percepţia localnicilor despre exploatare, ci doar "i-au învrăjbit".

Roşia Montană în ochii localnicilor. Ce părere aveau despre proiect în 2006 şi cum îl văd în prezent

 22 iulie 2006 - Proiectul minier rupe în două tabere comunitatea din Roşia Montană

Proiectul minier de la Roşia Montană i-a împărţit în două tabere pe cei pe care i-ar putea afecta, în timpul primei dezbateri publice asupra investiţiei, unii pledând pentru binefacerile economice, iar alţii împotriva potenţialului dezastru ecologic sau pentru continuarea traiului în zonă.

Prima dovadă a rupturii: huiduielile şi fluierăturile cu care fiecare tabără şi-a întâmpinat adversarii care au luat cuvântul la dezbaterea publică de pe stadionul "Minerul" din Roşia Montană.

Dacă, într-o primă fază, localnicii care refuză să-şi părăsească locurile în care trăiesc de generaţii nu au ascultat prezentarea proiectului făcută de investitor în deschiderea sesiunii de discuţii, fluierând copios, aceştia au avut ulterior parte de acelaşi tratament din partea susţinătorilor investiţiei, atunci când au urcat pe scena improvizată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rosia-montana-in-ochii-localnicilor-ce-parere-aveau-despre-proiect-in-2006-si-cum-il-vad-in-prezent-11407879
11407879
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.