Rompetrol a dus peste graniţă carburanţi de 1,7 miliarde de dolari

Postat la 18 decembrie 2012 18 afişări

Grupul Rompetrol, al doilea cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală, va exporta anul acesta produse petroliere în valoare de 1,7 miliarde de dolari, în creştere cu 13% comparativ cu nivelul atins anul trecut.

Compania este astfel al doilea cel mai mare exportator din România după producătorul auto Dacia şi cel mai important exportator de produse petroliere local. În primele nouă luni ale anului valoarea totală a exporturilor realizate de Rompetrol Rafinare (rafinăriile Petromidia şi Vega, Rompetrol Petrochemicals şi Rompetrol Gas) s-a ridicat la circa 1,3 miliarde de dolari, carburanţii produşi în România fiind vânduţi pe pieţe precum Moldova, Bulgaria, Ucraina, Turcia sau Serbia. "Acest an a fost unul foarte important pentru noi, am reuşit în actualele condiţii economice să finalizăm modernizarea rafinăriei Petromidia şi creşterea capacităţii de la 3,5 până la 5 milioane de tone pe an. \

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
rompetrol,
carburanti,
afaceri
/actualitate/rompetrol-a-dus-peste-granita-carburanti-de-1-7-miliarde-de-dolari-10399347
10399347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.