Românii poluează mult mai mult decât chinezii. Rezultatul neaşteptat al unei cercetări - FOTO

Postat la 27 februarie 2016 228 afişări

Conform unei opinii generale, industria şi, în special, China generează cele mai multe emisii de carbon, dar nu e chiar aşa. Unul dintre principalele motive pentru care întregul mapamond trebuie să suporte probleme grave cu smogul şi poluanţii din aer sunt uzinele chinezeşti, scrie Descopera.ro.

Românii poluează mult mai mult decât chinezii. Rezultatul neaşteptat al unei cercetări - FOTO

Însă, conform unui nou studiu, adevăratul impact asupra planetei este dincolo de factorii primari evidenţi, şi anume  în industrie şi agricultură, potrivit Descopera.

Din această perspectivă, consumătorii casnici au cel mai mare impact asupra mediului, susţin cercetătorii.

"Dacă te uiţi la consumul de bază pe cap de locuitor în China (despre mediu vorbind), este destul de mic. China produce o mulţime de obiecte, dar le exportă. Este o diferenţă dacă pui responsabilitatea pentru acest impact asupra consumatorului decât asupra producătorului", a declarat cercetatorul Diana Ivanova, de la Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie.

În analiza lor, cercetătorii au examinat impactul asupra mediului al consumatorilor din 43 de ţări şi 5 regiuni turistice din lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cercetari,
chinezi,
rezultat,
romani,
china
/actualitate/romanii-polueaza-mult-mai-mult-decat-chinezii-rezultatul-neasteptat-al-unei-cercetari-foto-15089835
15089835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.