Românii mănâncă cu 25% mai puţină carne şi mezeluri faţă de acum cinci ani

Postat la 27 iulie 2014 48 afişări

Consumul de carne şi produse din carne a scăzut cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani, din cauza diminuării puterii de cumpărare, şi se află pe un trend descendent şi în prima parte a anului în curs, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ovidiu Duşleag, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Românii mănâncă cu 25% mai puţină carne şi mezeluri faţă de acum cinci ani

 "Piaţa de mezeluri a scăzut cu 20-25% în ultimii cinci ani. Estimările iniţiale pentru acest an prognozau o creştere zero, dar cei mai recenţi indicatori arată o scădere de 1-2%", a mai spus Duşleag.

Acesta a afirmat că în UE, consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an, în timp ce în România este mai mic cu cel puţin 25%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carne,
mezeluri,
romani,
scadere,
consum,
agentie,
asociatie,
cauza
/actualitate/romanii-mananca-cu-25-mai-putina-carne-si-mezeluri-fata-de-acum-cinci-ani-12986945
12986945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.