Românii au cumpărat 70.000 cărţi vândute, în valoare de 1.5 milioane lei, de Black Friday. Cel mai vândut scriitor, o româncă

Autor: Florin Casota Postat la 20 noiembrie 2017 3879 afişări

LIBRIS.ro, cel mai mare retailer online de carte din România, a vândut de Black Friday cărţi în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

Românii au cumpărat 70.000 cărţi vândute, în valoare de 1.5 milioane lei, de Black Friday. Cel mai vândut scriitor, o româncă

În cele 24 ore de campanie, Libris.ro a înregistrat peste 13.000 comenzi, fiind accesat de peste 150.000 vizitatori. 73% dintre comenzi au fost plasate de femei, iar judeţele din care s-au înregistrat cele mai multe comenzi au fost Bucureşti, Cluj, Timiş, Iaşi şi Braşov.

“Black Friday 2017 a fost dublu ca rezultate fata de 2016 şi cu aproximativ 30% peste estimarile noastre. Zilele urmatoare vom finaliza expedierea tuturor comenzilor, 40% dintre ele au plecat deja către cititori” –declară Laura Ţeposu, Director Dezvoltare şi Fondator Libris.ro.

Cele mai vândute cărţi au fost cele din categoria Beletristică, reprezentând 48% din total, urmate de cele din categoria Cărţi pentru copii, cu 31% din vânzări.

Autorii cu cele mai multe cărţi vândute au fost un autor roman contemporan, Petronela Rotar cu 659 exemplare, şi clasicul rus Lev Tolstoi, cu 554 volume vândute.

“Topul autorilor preferaţi de Black Friday este condus de românca Petronela Rotar, al cărei nou volum Orbi şi-a epuizat rapid tirajul. Pe locul doi s-a situat autorul rus Lev Tolstoi, o combinaţie surprinzătoare care relevă apetitul în creştere al cititorilor români faţă de literatura română contemporană, dar şi interes faţă de marile opere clasice” –adaugă Laura Ţeposu.

Rotar are 36 de ani, doi copii, şi scrie texte sau poeme. "Scriu brutal despre mine şi despre ce mă doare pe mine" 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.