România va exporta de Crăciun aproximativ 2 milioane de cozonaci, în valoare de 8 milioane euro

Postat la 17 decembrie 2013 47 afişări

România va exporta aproximativ două milioane de cozonaci în perioada Crăciunului, în ţări precum Spania, Italia sau SUA, iar valoarea încasărilor este estimată la circa opt milioane de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX Aurel Popescu, preşedintele asociaţiei din domeniul panificaţiei Rompan.

România va exporta de Crăciun aproximativ 2 milioane de cozonaci, în valoare de 8 milioane euro

 "Cozonacul românesc este privit în lume precum Dacia. Este ieftin şi bun", a spus Popescu.

El a afirmat că preţul mediu de export al unui cozonac este de patru euro. Reprezentantul patronatului din panificaţie estimează că firmele româneşti vor exporta în perioada Crăciunului aproximativ opt milioane de cozonaci.

"Exportăm în ţări cu comunităţi de români, precum Spania sau Italia, dar şi în state precum SUA, Canada, Germania sau Belgia. Au început să meargă foarte bine şi exporturile în Republica Moldova", a adăugat Popescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
export,
craciun,
romania,
valoare,
estimare,
italia,
panificatie
/actualitate/romania-va-exporta-de-craciun-aproximativ-2-milioane-de-cozonaci-in-valoare-de-8-milioane-euro-11783889
11783889
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.