Romania, tara de turism medical? Cum vrea Elena Udrea sa-i faca pe medici sa ramana in tara

Postat la 16 iulie 2011 42 afişări

Printre cele mai pretuite servicii medicale de cei din strainatate sunt cele stomatologice si de anti-imbatranire, iar atat statul, cat si medicii au de castigat din aceasta tendinta: pentru medici se creeaza castiguri suplimentare care pot servi ca argumente pentru ramanerea pe viitor a absolventilor de medicina in tara, sustine Elena Udrea, ministrul turismului.

"Daca reusim sa impunem eficient Romania ca destinatie pentru turismul medical, aceasta noua ramura poate deveni un motiv suficient de consistent pentru ramanerea medicilor in tara. si asa, scolile de medicina din Romania au tot mai mare cautare. Avem de-a face cu tineri veniti din toata Europa (chiar Franta sau Germania) care vor sa invete aici, ceea ce nu poate fi decat imbucurator", scrie Elena Udrea pe blog.

Serviciile medicale din Romania sunt cu siguranta mult mai ieftine decat in alte tari, iar calitatea este comparabila, arata Udrea, adaugand ca presa a difuzat destul de multe stiri despre straini veniti in Romania pentru a se opera sau pentru a avea diverse interventii stomatologice.

Principala componenta care merita potentata in cadrul turismului medical este turismul balnear, una din cele mai cautate la nivel european. Romania are potentialul de a concentra o treime din statiunile balneoclimaterice europene, considera ministrul.

Prin urmare, trebuie facute investitii pentru reconditionarea tuturor centrelor romanesti de acest tip. Primele 10 statiuni care sunt vizate in cadrul programului de investitii al autoritatilor sunt Baile Olanesti, Covasna, Baile Felix, Sovata, Techirghiol, Amara, Baile Herculane, Baile Govora, Calimanesti-Caciulata si Ocna Sibiului.

Ministerul Dezvoltarii si Turismului a semnat in aceasta saptamana un protocol de de promovare si dezvoltare a turismului medical in Romania, impreuna cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Colegiul Medicilor si Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate.

A fost lansat cu aceeasi ocazie si Ghidul Statiunilor Balneare, realizat in patru limbi: romana, germana, engleza si rusa.

Turismul medical este un fenomen in continua dezvoltare, cu o crestere de 30% la nivel global in fiecare an, aminteste Elena Udrea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-tara-de-turism-medical-cum-vrea-elena-udrea-sa-i-faca-pe-medici-sa-ramana-in-tara-8500910
8500910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.