România s-ar putea împrumuta de pe pieţele externe prin obligaţiuni în dolari

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 septembrie 2011 46 afişări

România intenţionează să testeze pieţele externe în ultimul trimestru al anului, cu o nouă emisiune de obligaţiuni în euro sau în dolari, a declarat Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, citat de Reuters.

"În funcţie de condiţiile de piaţă, ministerul are în plan pentru ultimul trimestru o a doua emisiune, după cea din iunie", a precizat Drăgoi, urmând să vadă dacă este mai favorabil pentru România ca emisiunea de obligaţiuni să fie denominată în euro sau dolari.

De asemenea, statul va primi până la 6 septembrie oferte pentru desemnarea unui consultant juridic pentru actualizarea programului de titluri pe termen mediu (MTN - medium term notes) în sensul includerii unei emisiuni de titluri în dolari.

La prima emisiune de titluri pe termen mediu a Ministerului de Finanţe pe piaţa externă, din iunie, au fost vândute titluri pe cinci ani în euro în valoare de 1,5 miliarde de euro, iar cererea din partea investitorilor a fost de circa 3 miliarde. Randamentul a fost de 5,298%, peste cel de 5,17% de la emisiunea de obligatiuni din martie 2010, când Romania a atras 1 miliard de euro.

Pentru emisiunea de titluri în euro din iunie, consultanţii juridici ai Ministerului au fost firmele Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu şi Allen&Overy.

Programul de finanţări de 7 miliarde de euro de pe piaţa externă prin titluri pe termen mediu este administrat de Erste Group Bank si Societe Generale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-s-ar-putea-imprumuta-de-pe-pietele-externe-prin-obligatiuni-in-dolari-8680829
8680829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.