Romania, printre tarile cu cea mai buna evolutie din lume a riscului datoriilor in ultimele luni

Postat la 07 ianuarie 2011 24 afişări

Romania si Ucraina se numara printre statele cu cea mai ampla imbunatatire a costurilor de asigurare impotriva riscului de neplata a datoriilor (credit default swap - CDS) in ultimele trei luni, in timp ce Grecia, Irlanda si Spania au avut cea mai slaba evolutie, transmite Bloomberg.

Astfel, CDS-ul pentru datoriile Romaniei a scazut cu 0,215 puncte procentuale in ultimele trei luni, la 2,955 puncte procentuale, in timp ce pentru Ucraina a coborat cu 0,375 puncte procentuale, la 4,475 puncte procentuale, potrivit datelor firmei de monitorizare a pietei finaciare CMA. Asigurarea unei datorii de zece milioane de dolari a Romaniei a scazut cu 21.500 de dolari, la 295.500 dolari. Investitorii evita datoriile unor state precum Spania si Portugalia, intrucat masurile de austeritate adoptate de autoritati nu reusesc sa asigure posesorii de titluri ca isi pot achita obligatiile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
datorii,
risc,
Romania,
CDS
/actualitate/romania-printre-tarile-cu-cea-mai-buna-evolutie-din-lume-a-riscului-datoriilor-in-ultimele-luni-7871356
7871356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.