România pierde în faţa Indiei producţia unui nou model Ford

Autor: Bogdan Alecu Postat la 06 martie 2013 11 afişări

SUV-ul de clasă mică Ford EcoSport, aşteptat să fie al doilea model produs de Ford la Craiova după B-max, va fi fabricat pentru piaţa europeană în India, la uzina din Chennai, potrivit lui Roelant de Waard, vicepreşedintele Ford Europa pentru vânzări şi marketing.

SUV-ul de clasă mică Ford EcoSport, aşteptat să fie al doilea model produs de Ford la Craiova după B-max, va fi fabricat pentru piaţa europeană în India, la uzina din Chennai, potrivit lui Roelant de Waard (foto), vicepreşedintele Ford Europa pentru vânzări şi marketing. Pe de altă parte, surse din cadrul Ford spun că uzina de la Craiova nu este ieşită complet "din cărţi" pentru EcoSport, iar un posibil transfer al producţiei ar putea avea loc după 2015, atunci când piaţa europeană va reveni pe creştere. Dacă în 2007 europenii cumpărau în jur de 18 milioane de maşini anual, în prezent piaţa nu depăşeşte 13,5 milioane de autoturisme, iar semnalele pozitive vin doar pe anumite segmente de piaţă şi nu la nivelul întregii industrii. Miza unui cost de producţie cât mai redus devine din ce în ce mai importantă mai ales în contextul unei pieţe în scădere, astfel că România se bate pentru a fi competitivă cu state precum Maroc sau India. Şi pentru Dacia, cel mai vândut brand românesc la export, uzina din Tanger (Maroc) a grupului Renault câştigă teren.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Salonul auto,
Geneva,
Ford,
Ford EcoSport
/actualitate/romania-pierde-in-fata-indiei-productia-unui-nou-model-ford-10643543
10643543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.