România,obligată de CEDO la plata a 18.500 euro unei ziariste care l-a criticat pe Mazăre

Postat la 27 iunie 2017 244 afişări

Jurnalista Feri Predescu, condamnată în România pentru că l-a criticat pe fostul primar Radu Mazăre, a avut câştig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), statul român fiind obligat să-i plătească ziaristei despăgbiri de 18.500 de euro, anunţă APADOR-CH.

România,obligată de CEDO la plata a 18.500 euro unei ziariste care l-a criticat pe Mazăre

Potrivit APADOR-CH, jurnalista Feri Predescu a fost reclamată de Radu Mazăre, fost primar al Constanţei, pentru mai multe afirmaţii făcute la o emisiune televizată din august 2006. Astfel, în urma unor incidente care au avut loc în Mamaia, în care un hotel deţinut de o firmă a fostului primar fusese incendiat, Feri Predescu a spus că municipiul Constanţa e împărţit între „oamenii lui Mazăre şi oamenii care sunt împotriva lui Mazăre”.

Ulterior, Radu Mazăre a cerut instanţei obligarea jurnalistei la prezentarea unor scuze publice şi la plata de daune în valoare de 200.000 RON. Acţiunea i-a fost respinsă ca neîntemeiată de Judecătoria Constanţa, în octombrie 2007, dar fostul edil a făcut apel, iar Tribunalul Constanţa a condamnat-o pe Feri Predescu să-i prezinte scuze lui Mazăre, prin intermediul unei scrisori publice, să publice decizia respectivă pe cheltuiala sa într-un ziar de largă circulaţie din Constanţa şi într-unul central, dar şi să-i plătească daune morale în valoare de 50.000 RON şi cheltuieli de judecată în valoare de 7.197 RON.

Decizia Tribunalului a fost menţinută şi de Curtea de Apel, iar jurnalista a plătit integral toate dispoziţiile instanţei, arată APADOR-CH, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.