România nu-şi mai fixează niciun termen pentru aderarea la Schengen

Autor: Iulian Anghel Postat la 06 martie 2013 50 afişări

Este oficial: România nu va solicita un vot pentru aderarea la spaţiul Schengen la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7-8 martie şi nu va mai lua în calcul un termen pentru finalizarea acestui proces. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta după o întâlnire la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu la care au participat miniştrii de externe şi de interne, Titus Corlăţean, respectiv Radu Stroe.

Este oficial: România nu va solicita un vot pentru aderarea la spaţiul Schengen la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7-8 martie şi nu va mai lua în calcul un termen pentru finalizarea acestui proces. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta după o întâlnire la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu la care au participat miniştrii de externe şi de interne, Titus Corlăţean, respectiv Radu Stroe. Acest lucru înseamnă că nu va exista un vot în JAI - caz în care Germania a anunţat că-şi va exprima un drept de veto - dar niciun alt calendar, de vreme ce subiectul ar putea să nu mai fie pe agendă (aici rămâne de văzut poziţia Bulgariei). Luni, preşedintele Traian Băsescu a susţinut că România ar trebui să îşi fixeze un alt termen de aderare, dar ieri premierul a spus că nu va exista un asfel de termen de vreme ce problema nu este a României, ci se află în altă parte. Într-un comunicat de presă remis Mediafax, Ambasada Germaniei la Bucureşti a susţinut ieri că aderarea integrală a României şi Bulgariei la Schengen rămâne un obiectiv principal al Guvernului federal, dar "trebuie să existe toate condiţiile tehnice, administrative şi cele care caracterizează statul de drept". În replică, preşedintele Senatului Crin Antonescu a declarat că România este stat de drept şi niciun ambasador din vreo ţară UE nu poate să nege acest lucru.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aderarea la Schengen
/actualitate/romania-nu-si-mai-fixeaza-niciun-termen-pentru-aderarea-la-schengen-10643311
10643311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.