România încheie epoca Băsescu cu un PIB dublu şi cu 430 de kilometri de autostradă în plus. Aderarea la Schengen, un eşec

Postat la 02 decembrie 2014 73 afişări

„Un om puternic. Un om cu influenţă şi la bine şi la rău. Probabil că Ro­mâ­nia ar fi beneficiat mult mai mult de pe urma acestor două mandate dacă am fi avut o republică prezidenţială şi nu una parlamentară“, a spus de Ziua Naţională omul de afaceri Ion Ţiriac, unul dintre cei mai puternici şi bogaţi oameni de afaceri români, despre mandatele preşedintelui Băsescu.

România încheie epoca Băsescu cu un PIB dublu şi cu 430 de kilometri de autostradă în plus. Aderarea la Schengen, un eşec

Fondatorul imperiului Ţiriac Holdings a fost unul dintre cei 1.400 de invitaţi (faţă de 1.000 câţi erau în anii trecuţi) la recepţia organizată aseară în sala Unirii din Palatul Cotroceni, unde s-au reunit elitele din lumea afacerilor, dar şi din lumea sportului.

Bilanţul ultimului deceniu în care Traian Băsescu a fost preşedinte arată că PIB-ul, exporturile şi salariul mediu din România

s-au dublat, în timp ce reţeaua de autostrăzi a crescut de trei ori, având la finalul anului trecut cu 431 kilometri în plus faţă de 2005.

Pe de altă parte, lipsa locurilor de muncă şi dezindustrializarea din ultimul deceniu au „forţat“ peste 2,3 milioane de români să plece la muncă în străinătate, în încercarea de a dobândi un nivel de trai mai bun.

„Astăzi politicienii trebuie să înţeleagă că românii vor în primul rând stat de drept, o justiţie în faţa căreia toţi să fie egali, vor să­nă­tate asigurată tuturor, vor educaţie, vor autostrăzi. Politicienii care nu vor înţelege acest lucru în câţiva ani vor fi spulberaţi de acelaşi popor român“, a spus aseară, cu lecţia învă­ţată, Băsescu.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
pib,
autostrada,
mandate
/actualitate/romania-incheie-epoca-basescu-cu-un-pib-dublu-si-cu-430-de-kilometri-de-autostrada-in-plus-aderarea-la-schengen-un-esec-13689118
13689118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.