Piloţii Lufthansa intră din nou în grevă începând de luni

Autor: Iuliana Enache Postat la 01 decembrie 2014 62 afişări

Unul dintre principalele sindicate ale piloţilor din Germania a făcut apel la o nouă încetare a activităţii piloţilor companiei Lufthansa începând de luni, din cauza unui conflict privind pensionarea.

Această grevă, a zecea începând din aprilie, va conduce la anularea a sute de zboruri, potrivit previziunilor companiei, citate de agenţia germană de presă DPA. Zborurile interne şi cele către Europa cu plecare din Frankfurt şi Munchen vor fi afectate cu precădere, dar nu şi zborurile de lung curier, potrivit DPA.

Greva va începe luni la prânz (13.00 ora României) şi se va încheia la miezul nopţii (01.00 ora României). Aceasta ar urma să afecteze zborurile de scurt şi mediu curier din Germania, precum şi cele de lung curier, a declarat într-un comunicat sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit, care a anunţat deja vineri seara eşecul negocierilor cu conducerea gigantului aerian, sugerând posibilitatea unei noi greve.

Zborurile de marfă ale Lufthansa Cargo ar urma să fie, de asemenea, afectate de această mişcare socială începând cu ora 02.00 GMT (04.00 ora României) şi până cu puţin înainte de miezul nopţii.

Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, nu este afectată de grevă, a adăugat sindicatul.

Sindicatul piloţilor Cockpit susţine că responsabilitatea eşecului negocierilor care au loc din octombrie revine conducerii Lufthansa, prima companie aeriană din Europa, "în pofida tuturor eforturilor piloţilor de a se ajunge la un compromis".

"Trebuie găsită o soluţie (...) Suntem pe punctul de a reuşi dar negocierile trebuie să se reia şi să fie duse la capăt", a declarat duminică pentru presa germană un alt purtător de cuvânt al Lufthansa, Barbara Schädler.

"Suntem în continuare convinşi că o soluţie nu va putea fi găsită decât împreună şi la masa de negocieri", a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al Lufthansa, într-un comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
LUFTHANSA,
GREVĂ
/actualitate/pilotii-lufthansa-intra-din-nou-in-greva-incepand-de-luni-13681744
13681744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.