Inundaţii în sudul Franţei: Cinci oameni au murit şi mii au fost evacuaţi - FOTO

Autor: Iuliana Enache Postat la 01 decembrie 2014 46 afişări

Sudul Franţei este devastat de inundaţii, după ploile şi viiturile din ultimele zile, care au provocat moartea a cinci persoane şi au determinat evacuarea altor câtorva mii.

"Am 42 de ani şi nu am mai văzut niciodată aşa ceva", a declarat Kristel Gregori, o locuitoare din Argelès, oraş situat pe coastă în regiunea Perpignan (sud). Casa ei se află la circa zece metri de Massane. Acest curs de apă, de cele mai multe ori sec, s-a transformat într-un adevărat fluviu, cu circa 20 de metri lăţime.

La sfârşitul săptămânii trecute, imaginile cu populaţia refugiată în săli de gimnastică sau transportată cu elicopterul s-au succedat.

În Pyrénées-Orientales şi Aude (sud), circa 3.500 de persoane nevoite să îşi părăsească locuinţele în ultimele zile din cauza viiturilor s-au întors acasă, au anunţat luni autorităţile locale.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, care s-a deplasat la faţa locului la acest sfârşit de săptămână, a promis lansarea unei proceduri de decretare a situaţiei de catastrofă naturală pentru cele două departamente.

În Aude, primarul localităţii Portel-des-Corbières a povestit cum "într-un sfert de oră, apa a urcat trei metri şi jumătate". Râul Berre a atins o cotă de 8,5 metri, dincolo de 7,4 metri cât a avut în noiembrie 1999.

Din cauza inundaţiilor produse în aceste regiuni din sudul ţării, 77 de axe rutiere au fost închise parţial.

Locuinţele situate pe malurile râurilor au fost acoperite de noroi, iar zeci de maşini au fost luate de ape.

Un bărbat în vârstă de 73 de ani a murit duminică în Pyrénées-Orientales, în timp ce voia să traverseze cu maşina o zonă inundată.

Intemperiile au ajuns şi în sud-vestul ţării, după ce au provocat patru morţi în sud-est, unde continuă căutările pentru găsirea unei fetiţe în vârstă de opt ani.

În total, 24 de persoane au murit în intemperiile din sudul Franţei de la începutul anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
INUNDAŢII,
/actualitate/inundatii-in-sudul-frantei-cinci-oameni-au-murit-si-mii-au-fost-evacuati-foto-13683622
13683622
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.