Ponta îl felicită pe Marian Lupu şi salută rezultatele per ansamblu ale alegerilor din Republica Moldova

Autor: Departamentul Politic Postat la 01 decembrie 2014 38 afişări

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a transmis lui Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, felicitări pentru rezultatul obţinut la alegerile din Republica Moldova, salutând votul pentru direcţia pro-europeană, demonstrat de rezultatele preliminare, potrivit unui comunicat al PSD.

”Felicit Partidul Democrat din Moldova şi preşedintele său, Marian Lupu, pentru rezultatul foarte bun obţinut la alegerile de duminică, aşa cum este arătat el acum, de către numărătorile preliminare. Votul primit de PDM confirmă consolidarea forţelor social-democrate, pe scena politică din Republica Moldova, cu o creştere a numărului de mandate pentru acest partid", a transmis Ponta, citat în comunicat.

Liderul PSD salută, de asemenea, rezultatele per ansamblu ale alegerilor din Republica Moldova, "care confirmă continuarea direcţiei pro-europene impusă în ultimii ani".

"Atât ca preşedinte al PSD, cât şi ca prim-ministru al Guvernului României, asigur toate forţele politice democratice din Republica Moldova de întregul sprijin pentru realizarea proiectului de integrare europeană”, a mai afirmat Victor Ponta.

După numărarea a 87,7 la sută din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică din R.Moldova, PSRM se situa pe primul loc, cu 21,16 la sută din voturi, fiind urmat de PLDM, cu 19,23 la sută. PCRM se află pe locul al treilea, cu 17,87 la sută, urmat de PDM cu 15,76 la sută şi Partidul Liberal cu 9,3 la sută.

Conform acestor procente, PSRM ar obţine 26 de mandate, PLDM - 23, PCRM - 21 de mandat, PDM - 19 şi PL - 12 mandate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
ALEGERI,
R.MOLDOVA
/actualitate/ponta-il-felicita-pe-marian-lupu-si-saluta-rezultatele-per-ansamblu-ale-alegerilor-din-republica-moldova-13681740
13681740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.