Un al patrulea reactor nuclear a fost oprit în Belgia, în urma unui incendiu

Autor: Anna Primac Postat la 01 decembrie 2014 43 afişări

Un incendiu produs duminică în apropierea unei centrale nucleare din Belgia a provocat oprirea unui al patrulea reactor din cele şapte exploatate de Electrabel, filiala GDF Suez, provocând îngrijorări pentru aprovizionarea cu electricitate.

În urma acestui incident, a fost afectat un transformator electric şi a fost întreruptă activitatea reactorului Tihange 3, situat în apropiere de Liège.

Potrivit autorităţilor, incidentul nu s-a soldat nu răniţi.

"Incendiul s-a produs în afara zonei nucleare", a dat asigurări primarul comunei Huy, Alexis Housiaux.

El nu a avut "niciun impact asupra securităţii nucleare şi a siguranţei colaboratorilor noştri", a anunţat gruupul Electrabel.

Acest reactor, care are o capacitate de 1048 megawaţi, ar putea fi repornit marţi dimineaţă, potrivit purtătorului de cuvânt al Electrabel.

Anterior, au fost oprite reactoarele Doel 4, Doel 3 şi reactorul 2 al centralei Tihange.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BELGIA,
NUCLEAR,
/actualitate/un-al-patrulea-reactor-nuclear-a-fost-oprit-in-belgia-in-urma-unui-incendiu-13681758
13681758
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.