România este prinsă în războiul comercial declanşat de Donald Trump

Postat la 26 martie 2018 140 afişări

Pentru a echilibra balanţa puterii în noul guvern condus de Angela Merkel, cât şi în raporturile comerciale ale acestuia, cancelarul apelează la cei mai puternici oameni politici pe care îi deţine.

România este prinsă în războiul comercial declanşat de Donald Trump

Cancelarul german i-a încredinţat o misiune cheie ministrului pentru politici economice şi energie, Peter Altmaier, aceea de a întări puterea sectorului energetic din Germania pentru a-l transforma într-o contraparte destul de puternică în contextul actual al comerţului la nivel mondial şi în cadrul guvernului nou format, potrivit Bloomberg.

În timp ce Merkel îmbrăţişează al patrulea mandat, vocile critice din propriul partid deplâng încă pierderea conducerii Ministerului de Finanţe în favoarea social-democraţilor într-un deal necesar pentru încheierea coaliţiei. Cu toate acestea, cancelarul încearcă să întoarcă ierarhia puterii în cadrul guvernului în favoarea ei.

Criza datoriei care a marcat vârful dominanţei Ministerului de Finanţe asupra politicilor monetare a început să pălească. Wolfgang Schaeuble, ale cărui decenii de experienţă au contribuit la supremaţia ministerului, a plecat din acea poziţie pentru a fi preşedintele Bundestag (n.r: Parlamentul german).

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.